Cinsel İşlev Bozukluklarından Penis Eğriliği Nedir?

Penis eğriliği, doğuştan ya da sonradan olan ve araştırmalara göre görülme sıklığı dünya erkek nüfusu içinde  %23’e varabilen önemli bir cinsel işlev bozukluğudur. Doğuştan olan penis eğriliği dışında olan peniste eğrilik Peyronie hastalığından kaynaklanmaktadır. Peniste  lifli plak veya şişkinlik oluşmasına bağlı olarak ereksiyon anında penisin bir yöne doğru eğrilmesi olarak açıklanan peyronie, hem fiziksel hem de psikolojik açılardan önemli bir sorundur.

Peyronie Belirtileri Nelerdir?

Peyronie belirtileri çok net anlaşılabilen bir cinsel sorundur. Peniste şişlik ve ağrı, ereksiyon anındaki şekil bozukluğu, sorunun hemen fark edilmesini sağlayacak kadar güçlü belirtilerdir. Şişkinliği oluşturan plağın ele gelmesi genellikle hastalığın akut döneminde gerçekleşir.  Plağın( skar dokusu) oluştuğu yere göre ereksiyon anında aşağıya, yukarıya, sağa ya da sola doğru bir penis eğriliği görülebilmektedir. Az olarak görülen vakalarda da penis, kum saati gibi farklı bozulmalar da gösterebilmektedir.

Peyronie hastalığı fiziki muayene ile kolayca teşhis edilebilen bir cinsel işlev bozukluğudur. Aynı zamanda penis ölçümü, ereksiyon durumundayken penis görüntüsü, ereksiyon sorunu ,  penisin boyunun kısalması ve hastanın anlattıkları da teşhis için gerekli olabilmektedir.

Peyronie Hastalığı Kimlerde Görülür?

Peyronie hastalığı için bir genelleme yapmak zor olsa da yaşa bağlı olarak görülme sıklığının arttığı söylenebilir. 30 ile 40 yaş arası erkeklerde   % 1.5 oranında görülürken 40 ile 60 yaş arası erkeklerde bu oran %3’e çıkmaktadır. En sık görülme yaşı ise % 6.5 oranla 70 yaş üstü erkeklerdedir. Peyronie hastalığı başka hastalıklara da eşlik edebilir. Özellikle prostat kanseri olanlarda bu oran yüzde 30’lara çıkabilmektedir. Bazı  cerrahi müdahaleler ve sigara kullanımı da hastalığın nedenleri arasında gösterilmektedir.

Yapılan araştırmalarda yaşanılan coğrafyaya bağlı olarak da görülme sıklığının arttığı belirtilmiştir. Özellikle Kuzey Avrupa kökenli erkeklerde çok görülen bu sorun,  Asya kökenli ve Afrika kökenli erkeklerde daha az görülmüştür.

Peniste eğrilik olarak bilinen peyronie, travma sonucu da görülebilen bir hastalıktır. Spor esnasında ve cinsel ilişki sırasında oluşabilecek bir travma peyronie hastalığına sebep olabilmektedir. Aynı zamanda çok dar kıyafetler de bu soruna neden olabilmektedir.

Penis Eğriliği Tedavisi Nasıl Olur?

Penis eğriliği tedavisi için hastalığın ilerleme durumu önemli bir kriterdir. Ama genelde penis eğriliği tedavisinde kullanılan yöntemler; penis takibi, ilaç tedavisi, iğne tedavisi, Penil traksiyon tedavisi ve  cerrahi yöntemlerdir. Tüm bu tedavi yöntemleri hastalığın seyrine göre farklı sonuçlar verebilmektedir. Ama günümüzde mucizevi nitelikte bir tedavi daha uygulanmaktadır. Şok dalga tedavisi olan bu yöntemde kısa sürede eğri penis sorunu rahatlıkla çözülebilmektedir. Şok dalga tedavisi,  diğer tedavi yöntemlerine göre daha rahat ve daha çözüm odaklı bir tedavi yöntemidir.

 Penis Eğriliğinde ED SWT Tedavisi

Penis Eğriliğinde ED SWT Tedavisi, teknolojinin sunduğu bir şanstır. Erkeklerin hayatlarını alt üst edebilen, psikolojilerini bozup öz güvenlerini düşüren ve partneriyle ilişkilerini bozan penis eğriliği sorunu, şok dalga tedavisi ile kısa sürede risksiz olarak çözülebilmektedir. Yan etkisi olmayan, cerrahi bir müdahale gerektirmeyen, iğnesiz, narkozsuz bir tedavi olan ED SWT tedavisi, kısa zamanda sizi peniste eğrilik sorunundan kurtarabilmektedir.

Şok dalgalar ile plağı yok etmeyi hedefleyen bu yöntemde her seans belirgin bir iyileşme görülebilmektedir. Vakanın ilerleme durumuna göre, seans sayıları değişse de en fazla 8 seansta danışanlar penis eğriliği sorunlarından tamamen kurtulabilmektedir.

Hastane Bilgisi

Sitede yer alan makaleler bilgilendirme amaçlı olup, Web sitemiz hiçbir hastane veya sağlık kuruluşuna bağlı değildir. Hastanebilgisi.com' ait içerikler asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. İlgili bir durumda mutlaka hekimize başvurunuz. Reklam ve işbirliği taleplerinizi isterseniz melisdurak6@gmail.com adresinden iletebilirsiniz.