Motorlu Hasta Yatağı Nedir?

Motorlu hasta yatağı, bazı istisnalar dışında standart hastane yatağına benzer. Tam elektrikli bir hastane yatağı, genellikle biraz daha büyüktür ve ilave ekstra ağırlık ve karyola iskeletinin ayarlanan baş ve bacak bölümlerinin yanı sıra elektrik motor(lar)ının mekaniği nedeniyle metal çerçevesine göre daha sanayileşmiş bir sağlamlığa sahiptir.

 

Bununla birlikte, farklı kompozit baş/ayak tahtası malzemeleri kullanarak daha hafif bir ağırlık seçeneği sunan bazı yeni hasta yatakları ve iki ila dört motorla kıyaslandığında ağırlığı ve gürültüyü %50’ye kadar azaltan tamamen bağımsız bir motor vardır

Tam elektrikli yataklar genellikle yatağın farklı bölümlerini çalıştıracak altı düğmeli bir el kumandası ile birlikte gelir.

 

İlk iki düğme, yatağın baş bölümünün kaldırılmasını ve indirilmesini kontrol eder.

 

Ortadaki iki düğme, tüm yatağın yüksek/düşük yükseklik ayarını kontrol eder; bu, genellikle yerden 7,5 inç (demans ve Alzheimer hastaları için mükemmel bir mesafe) ile 28 inç arasında değişebilen, hastayla çalışırken bakıcılar için yardımcı olur.

 

Son iki düğme, yatağın bacak bölümünün kaldırılmasını ve indirilmesini kontrol eder.

 

Daha fazla yardıma ve denetime ihtiyaç duyabilecek kullanıcılar için, tam elektrikli yataklar, yatağın ayak kısmındaki motor kontrolleriyle birlikte gelebilir, böylece kullanıcı yerine bir bakıcı yatağı kontrol edebilir.

 

Tam elektrikli hastane yatakları, kullanıcıyı belden yukarıya kaldıran kardiyak koltuk konumu ve ayakların kullanıcının başından daha yüksekte durduğu Trendelenberg konumu gibi özelleştirilmiş yatak konumlandırma seçenekleri sunabilir. Ayrıca çoğu dört motorlu yatakta, kontrol kutusundaki yerleşik bir sensör ayrı motorlarla “haberleşir”, yatağı her zaman sabit tutar.

Yarı veya tam raylı sağlam yan yatak korkulukları, kullanıcıya yataktan düşme veya yuvarlanma konusunda güvenlik sağlamanın yanı sıra yatağa girerken veya çıkarken elle tutuş sağlar. Yatak korkulukları, bakıcılar için kolay erişim sağlamak için kolayca yoldan çıkarılabilir.

Tam Elektrikli Hastane Yatağı Sizin İçin Doğru Seçim mi?

Çok sayıda farklı hasta yatağı seçeneği bulunduğundan (manuel yatak, yarı elektrikli yatak, bariatrik yatak, düşük yatak, ayarlanabilir yatak ve özel yatak) sizin için doğru hastane yatağını seçerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır. veya amaçlanan kullanıcı.

 

Rahatlık ve Yetenek: Hasta konforu ve bir düğmeye dokunarak daha fazla kolaylık bulmak için konumlandırmayı ayarlama yeteneği, fiziksel sınırları olanlar için elde etmek için daha kolay hale gelir.

 

Sınırlı Hareketlilik: Bir düğmeye dokunarak rahatlık kazanmaya benzer şekilde, hareket kabiliyeti sınırlı olanlar, birisiyle konuşurken veya televizyon seyrederken daha iyi görüş ve etkileşim için yatak başı bölümünün yükseltilmesinin yanı sıra, çıkış ve çıkışı daha kolay hale getirebilirler.

 

Bakıcı Yardımı: Bir bakıcı, fiziksel yardıma ihtiyacı olanlar için büyük bir yardımdır, ancak bir bakıcı olmadığında, bir düğmeye basarak kendini konumlandırabilmek, bağımsızlık ve kendini takdir etmeye yardımcı olabilir.

Hasta Yatağı Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

 

Çoğu hasta yatağı şiltesi, bölümlere ayrılmış bir hastane yatağında düz dururken katlanabilecek şekilde yapılmış olsa da, seçilecek şilte tipi kullanıcıya bağlıdır.

Farklı vücut tiplerine/boyutlarına sahip kullanıcılar, alerjik reaksiyonları olan kullanıcılar, kullanıcının farklı yaralanma türleri/durumları ve kullanıcının şilte üzerinde yatacağı süre için farklı şilteler tasarlanmıştır. İç yaylar, elyaf dolgu, hava, hafızalı köpük veya terapötik köpük ile çeşitli tipte hastane şilteleri yapılırken, diğer şilteler sürtünme ve kaymayı önlemek, basınç ülserlerini azaltmak veya önlemek, ağrıyı azaltmak veya birkaçının bir kombinasyonu olabilir. bu özelliklerden.

 

Özel gereksinimler için en iyi hastane yatağını seçerken, tam elektrikli bir hastane yatağında vakit geçirirken kullanıcıya en rahat olan ve kullanıcıya en iyi hizmeti verecek olan faktörler göz önünde bulundurulmalıdır.

Full Elektrikli Hastane Yatakları Nerelerde Kullanılır?

Tam elektrikli hastane yatakları genellikle hastanelerde olduğu kadar sağlık merkezlerinde, bakım evlerinde, destekli yaşam tesislerinde ve evde sağlık bakımı için kullanılır.

Hastane Bilgisi

Sitede yer alan makaleler bilgilendirme amaçlı olup, Web sitemiz hiçbir hastane veya sağlık kuruluşuna bağlı değildir. Hastanebilgisi.com' ait içerikler asla kişisel teşhis ya da tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilmemelidir. İlgili bir durumda mutlaka hekimize başvurunuz. Reklam ve işbirliği taleplerinizi isterseniz melisdurak6@gmail.com adresinden iletebilirsiniz.